0 thoughts on “Images tagged "calush2008"

 1. Autorul

  Oare acest articol nu are autor? Va rog foarte frumos, de urgenta, sa inserati numele autorului acestui text in cuprinsul postarii sale pe internet. Fara gluma, eu sunt autorul.

  Reply
 2. admin

  Buna ziua
  “Volumul de faţă este rezultatul cercetărilor unui grup de specialişti sprijiniţi în demersul lor de Consiliul Naţional pentru Cercetare în Învăţământul Superior care a acordat finanţare grantului Căluşul – emblemă identitară şi factor de cunoaştere şi armonizare cu alte culturi europene derulat între 2006 şi 2008 în judeţul Olt şi în trei localităţi din Argeş, Dolj şi Teleorman.”

  Voi cauta cuprinsul lucrarii si voi pune autorii, asa cum si trebuia facut.
  Vasile Andrei

  Reply
 3. admin

  Buna dimineata
  Poate mai exista la Editura Universităţii, Bucureşti. Sau la Facultatea de Litere, Bucuresti. Presupun ca au o librarie.
  Noi avem cartea scanata. In cel mai rau caz printati din ea.
  O sa postez si pdf-ul cand ajung la birou.
  Vasile Andrei

  Reply
 4. sorin calusarul

  Esti o proasta ai facut reportaju curului nu stii nimic despre calusari si ar trebuii sa redpecti batranii pt ca ei ne-au facut cunoscut calusul in anglia dezinformezi lumea …… daca nu stii nu mai scrie aiure

  Reply
 5. Pingback: Anti-emoţie de toamnă: must, veveriţe, căluşari, festivaluri | Mai departe

 6. Ora Exacta

  Uitandu-ma pe internetul din Romania uite ca am aflat pe saitul
  dvs.. Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe acest sait si va urez cat mai mult succes!

  Reply
 7. Claudiu

  Am citit cu mare interes acest articol. As dori sa aflu mai multe despre acest obicei stravechi motiv pentru care, in cazul in care ma puteti ajuta, va adresez rugamintea de a imi idica cartide specialitate ce vorbesc depre dansul calusarilor.
  As avea si cateva intrebari punctuale:
  In ceata calusarilor nu exista femei?
  Cum se diferentiaza costumul vatafului de cel al mutului, al stegarului si a celorlalti calusari.
  Ce semnificatie ar putea avea maneca larga al camasii? Eu am din intamplare o camasa de calusari cu maneca larga si pana sa incep a ma interesa despre acest obicei, in afara faptului ca mi se parea doar o camasa populara si atat, datorita manecelor largi, am crezut ca e un element al portului femeiesc.

  As fi foarte recunoscator sa primesc raspunsurile dumneavoatra in privat.

  Multumesc pentru articol!

  Reply